Tipy pro čerstvé potraviny a čistou chladničku

Chladničky používáme od malička. Považujeme je za samozřejmost. Přesto, nebo možná právě proto, děláme při jejich používání spoustu chyb. Ty nám zkracují životnost potravin, zvyšují spotřebu ledničky apod. Přečtete si, jak optimálně lednici používat.

a

Jak skladovat potraviny, aby dlouho vydržely?

Pozor! Ne všechno ovoce a zelenina patří do chladničky! Určitě do ní nedávejte exotické ovoce, jako jsou banány. Stejně tak sem nepatří ani brambory, okurky, paprika či rajčata. Tyto potraviny je vhodnější uchovávat při pokojové teplotě mimo dosah slunečního záření. Ideální teplota v chladničce se pohybuje kolem 5 °C, maximální přípustná hranice je pak 8 °C. U modelů, které nejsou vybaveny ventilátorem pro rovnoměrnou distribuci tepla, je velmi důležité rozložení potravin:

a

Jakou dobu potraviny vydrží?

Také si často lámete hlavu tím, jak dlouho zůstanou vaše potraviny čerstvé? Následující orientační přehled vám to napoví:

a

Udržujte chladničku čistou a ve formě

Řada moderních lednic vás sice zbaví nutnosti neustálého odmrazování, to ale neznamená, že se o svou chladničku nemusíte starat. Ideálně 1x za měsíc je dobré lednici zevnitř umýt. Skvěle k tomu poslouží speciální čističe na chladničky, které jí dopřejí nejen čistotu, ale i svěžest bez zápachu. Aby v takovém stavu vydržela chladnička co nejdéle, umístěte do ní i pohlcovač pachů. K prodloužení životnosti potravin pak můžete využít antibakteriální filtry.

Kompletní nabídku příslušenství pro chladničky najdete zde!

Doporučené produkty