Připravte si doma pečivo podle svého gusta a bez éček!
Pekárna ETA Duplica byla vyvinuta ve spolupráci s českým odborníkem na zdravou výživu a je tak ideální pro všechny vyznavače zdravého životního stylu i pro ty, kteří se ráno rádi probouzejí s vůní čerstvého pečiva. Rozhodně však potěší každého, komu pečivo z obchodu jednoduše nechutná.
PROBUĎTE SE VŮNÍ DOMÁCÍHO CHLEBA
Pekárnu Duplica Vital jsme vyvinuli ve spolupráci s českým odborníkem na zdravou výživu Otto Reissem. Je pro ty, kteří se ráno chtějí nechat budit vůní čerstvého chleba. Duplica Vital má dva programy, které žádná jiná pekárna nemá: Kvašení s Vital. S nimi můžete péct chleba z přírodního kvásku bez jakýchkoliv Éček. Zvládne i přírodní sýry, jogurty, kvásky... Všechno, co vyžaduje přesnou teplotu. Díky programu Vital si můžete připravit chléb podle vlastních potřeb, třeba podle své diety.
Víceúčelová pekárna s novými programy Vital a Kvašení, se kterými se u žádné jiné pekárny na trhu nesetkáte. Pomůžou vám připravit bio chléb, ale také slad, jogurt č i sojový sýr. Váš domov zavoní nejen chlebem.
BENEFITY
ZDRAVÉ PEČENÍ BEZ ÉČEK
Český kvásek jako od babičky.
VITAL PROGRAM
Pečení chleba podle vašich not.
NASTAVENÍ PODLE VAŠEHO GUSTA
Individuální nastavení průběhu pečení (např. rychlost hnětení, doba a fáze kynutí, doba pečení). Díky tomuto programu se dají dobře zpracovat i ty nejtužší těsta jako např. z žitné mouky aj.
JEDNA TECHNOLOGIE - SPOUSTA MOŽNOSTÍ
Využitím technologie pro přípravu chleba můžete připravovat také jiné druhy pokrmů (sladké pečivo, kvásek, sojové sýry, jogurty a další).
VYLADĚNÁ TEPLOTA
Pekárny jsou vybaveny systémem optimálního nastavení teploty, který je důležitý hlavně při výrobě přírodních kvásků.
VYJÁDŘENÍ DESIGNÉRA
„Tady jsme se zaměřili hlavně na nové ovládání. Je přehledné jako ještě nikdy.“
A PRAKTICKÁ ZKUŠENOST = chléb je upečený za 2 hodiny
Suroviny:
250 g celozrnné žitné mouky hladké
250 g celozrnné mouky pšeničné nebo špaldové hladké (poměry mouky je možno upravit dle chuti, ale víc, jak polovinu žitné nedáváme)
sáček sušeného droždí
vrchovatou lžičku sušeného kvásku
1-2 lžičky soli
1-2 lžičky drceného kmínu
4 lžičky drceného lněného semínka, 2 hrstky slunečnicového semínka,
350 ml vody
1 lžíci octu
2-3 lžíce oleje
Postup:
Nejdřív dejte vodu, olej a ocet. V míse smíchejte všechny sypké věci i semínka a vysypte do pečící nádoby. Nastavte program Vital (pro další pečení zůstává nastavený, dokud ho nezměníte). Toť vše - kdo chce cca po 15 min vyndá háky z pekárny - není podmínkou.
Nastavení programu Vital:
Předehřev - OFF / Hnětení 1 - OFF / Hnětení 2 - 15 min / Kynutí 1 - 45 min 44 °C / Hnětení 3 - OFF / Kynutí 2 - OFF / Pečení 1 - 30 min D / Pečení 2 - 30 min M / Přihřívání - OFF
Domácí pekárna DUPLICA VITAL
- Plně automatická příprava zajišťuje optimální předehřev, hnětení, dostatečné kynutí, kvalitní pečení a následné přihřívání bez nutnosti vašeho zásahu
- Víceúčelové využití:
a) pečení různých druhů chleba (slané, sladké, bílé, celozrnné nebo bezlepkové)
b) zhotovení rozmanitých druhů těst, džemů, marmelád, dortů, koláčů, sušenek, sekané, sladů, kvásku, jogurtů, sojových sýrů apod.
- Kombinace černého kovu, nerezové oceli a skla dodává exkluzivní vzhled
- Maximální objem nádoby umožňuje přípravu potravin (chleba, dortu, těsta, sekané) až do hmotnosti 1,4 kg
- Příkon 815 W
- Prodlužka záruky 5 let na motor
PROGRAMY
- Celkem 13 předvolených programů pro přípravu chleba, těsta, včetně dvou speciálních programů pro individuální nastavení všech parametrů pekárny
- Přehled programů: VITAL, KLASIK, CELOZRNNÝ, TOASTOVÝ, RYCHLÝ, SLADKÝ, DORT, DŽEM, TĚSTO, ULTRA RYCHLÝ, PEČENÍ, DEZERT, KVAŠENÍ
- Ačkoliv pekárna nemá samostatný program "bezlepkový chléb", lze bezlepkové pečivo snadno upéci i na ní. Stačí jen použít suroviny neobsahující lepek a zvolit program Vital, případně program Klasik
- Pekárna je vybavena speciálními patentovanými programy VITAL a KVAŠENÍ
VITAL umožňuje:
- připravit chutné a zdravé pečivo podle vlastních potřeb (např. z důvodu své diety nebo v případě potřeby bezlepkové stravy)
- individuální nastavení jednotlivých fází přípravy (tj. předehřev, hnětení, kynutí, pečení a přihřívání) nebo lze příslušnou fázi zcela deaktivovat
- individuální nastavení parametrů jednotlivých fází přípravy (tj. času = v rozsahu 0 - 360 minut, a teploty v rozsahu 20 - 50 °C ) nebo lze příslušný parametr zcela deaktivovat
- individuální nastavení zbarvení kůrky (5 úrovní = velmi světlá, světlá, střední, tmavá, velmi tmavá)
- optimální proces zpracování díky nastavení dvojfázového kynutí / pečení a trojfázového hnětení
KVAŠENÍ umožňuje:
- vypěstovat živé kultury kvásků, připravit jogurty a obilné slady (amasaké) bez jakýchkoliv nežádoucích konzervačních látek a barviv
- nastavení optimální teploty (v rozsahu 20 - 50 °C, vždy v krocích po 2 °C) a příslušné délky času (v rozsahu 10 min. až 20 hod.)
- ohřev již hotových pokrmů
- 1 přednastavený program pro přípravu džemu, marmelády, zavařenin nebo kompotu z čerstvého ovoce. Lze tak zhotovit chutné džemy nebo marmelády podle tradičních receptur
- Možnost nastavení 3 velikostí bochníku (malý = 2x0,5 kg, střední = 1,2 kg, velký = 1,4 kg)
- Volba 5 stupňů zbarvení kůrky (velmi světlá, světlá, střední, tmavá, velmi tmavá)
FUNKCE
- Funkce odloženého startu umožňuje až o 13 hodin (v krocích po 10 minutách) odložit přípravu chleba. Večer tedy lze nachystat suroviny pro chléb a ráno jej čerstvý servírovat
- Funkce "PAUZA" umožňuje jednoduché přerušení chodu pekárny pro snadné přidání ingrediencí (např. cereálie, ovoce, ořechy) nebo vyjmutí hnětacích háků
- Funkce "LOCK" uzamčení ovládacího panelu je určena pro zabezpečení pekárny proti nechtěné manipulaci
- Funkce "KEEP WARM" udržování teploty, zajistí po skončení přípravy chleba po dobu 60 minut optimální teplotu pečicího prostoru
- Funkce zvukové signalizace včas upozorňuje na přidání oblíbené ingredience, ukončení pečení, nebo přihřívání
- Funkce "MEMORY" při výpadku elektrické energie na cca. 10 min. zabezpečí následný chod pekárny, aniž by došlo ke změně nastavení nebo přerušení činnosti
- Možnost mytí dílů v myčce na nádobí
Pekárna je vybavena:
- Odklápěcím víkem s integrovaným průzorem umožňující snadnou kontrolu přípravy chleba
- Modře podsvíceným dobře čitelným LCD displejem se zobrazením stavu přípravy, který je dobře čitelný za každé situace
- Přehledným ovládacím panelem s intuitivním dotykovým ovládáním a českými popisky umožňující snadné naprogramování
- Dvěma nádobami (jednokomorovou pro jeden velký nebo dvoukomorovou pro dva malé chleby) s nepřilnavou povrchovou úpravou zajišťující snadné vyjmutí upečeného chleba. Dvoukomorová nádoba umožňuje přípravu dvou druhů pečiva najednou
- Nádoby jsou opatřeny sklopnými držadly pro bezpečnou a pohodlnou manipulaci
- 3 velikostmi hnětacích háků (celkem 6 kusů) s nepřilnavou povrchovou úpravou zajišťující svým rozměrem a tvarem optimální zpracování těsta
- Osvětlením vnitřního prostoru umožňuje snadnou kontrolu stavu přípravy chleba (aniž by bylo nutné "zbytečně" odklápět víko) nebo za snížené viditelnosti (např. večer, v noci)
- Protiskluzovými nožičkami zabezpečující dobrou stabilitu i na velmi hladkém povrchu
- Příslušenstvím: 200 ml odměřovací pohárek, dvoustranná odměrka 5 ml / 15 ml, speciální háček na vyjmutí hnětacích háků, nástavec na pečení baget a praktický receptář k pečení a Kuchařka „Pečeme“ (40 receptů)
PODROBNÝ POPIS PROGRAMŮ
1. Vital - program je určen pro individuální nastavení všech fází přípravy chleba (tj. předehřátí, hnětení, kynutí, pečení a přihřívání) nebo přípravu (např. bezlepkového), vánočky, sekané, „sojového“ sýru a kultivace kultur pro sýr a pod.
2. Klasik - program je určen pro bílý pšeničný a hnědý žitný chléb, také pro chléb ochucený bylinkami a rozinkami
3. Celozrnný - program je určen pro pečení celozrnného chleba z mouky s nízkým obsahem lepku. Toto nastavení poskytuje delší čas na hnětení/míchání, kynutí (tj. nabobtnání zrn) a předehřátí
4. Toastový - program je určen pro pečení lehkého světlého francouzského chleba s křupavou kůrkou a lehkým středem. Toto nastavení poskytuje delší čas na hnětení/míchání a kynutí potřebného k dodání „nadýchanější“ struktury charakteristické pro francouzský chléb
5. Rychlý - program je určen pro rychlou přípravu bílého, pšeničného a žitného chleba.
6. Sladký - program je určen pro pečení sladkých typů chleba s křupavější kůrkou
7. Dort - program je určen pro hnětení/míchání surovin (např. na dort, koláč), které se následně pečou po nastavený čas
8. Džem - program je určen pro přípravu džemu nebo marmelády nebo kompotu z čerstvého ovoce
9. Těsto - program je určen pro hnětení/míchání a následné kynutí těsta bez pečení (např. těsta pro pizzu, vánočku, baget, preclíků)
10. Ultra rychlý - program je určen pro velmi rychlou přípravu bílého, pšeničného a žitného chleba. Toto nastavení zkracuje čas potřebný k hnětení/míchání, kynutí a následného pečení na minimum
11. Pečení - program je určen pro pečení hnědého chleba, dortů nebo sekané
12. Dezert - program je určen pro hnětení/míchání surovin (např. na desertů, koláčů, sušenek), které se následně pečou po nastavený čas
13. Kvašení - program je určen pro přípravu kváskové kultury (kvásku) jogurtu a obilných sladů (amasaké) a pod.
Registrujte se a získejte možnost prodloužené záruky na tento produkt
Video
Dokumentace k tomuto produktu