Jogurtovač Kuvings Fermentor stříbrný (418736) stříbrný
Usnadňuje a automatizuje proces fermentace/ kvašení potravin
Usnadňuje a automatizuje proces fermentace/ kvašení potravin
Kvašení je od pradávna způsob, jak ze základních surovin získat mnohem lepší a hlavně zajímavější produkt. S pomocí látkové přeměny si můžete rozšířit své gurmánské zážitky (sýry, jogurty, zelenina, ocet) nebo vytvořit lahodné alkoholové nápoje (pivo, víno). Pokud svému tělu chcete dopřát zdravé produkty, tenhle přístroj z vás udělá experta na výrobu domácích jogurtů a sýrů během několika málo okamžiků.
Fermentor Kuvings vám s pomocí automatiky usnadní proces kvašení potravin a vy si tak i v domácích podmínkách ze základních surovin vyrobíte svůj vlastní čerstvý sýr, lahodný řecký jogurt nebo kvalitní ocet či ovocné víno. Stačí obstarat suroviny, zatímco vestavěná elektronika se postará o správnou teplotu i čas přípravy. Takto připravené potraviny jsou nejen mimořádně lahodné, ale také zdravé!
Jaké výhody má řecký jogurt? Především je jednou z pěti nejzdravějších potravin a jako takový je vhodný třeba pro sportovce nebo osoby oslabené nemocí. Jeho nízký obsah tuku a vysoký podíl bílkovin a vápníku oproti běžnému jogurtu udělají s vaším tělem divy. Jeho příprava je přitom s jogurtovačem Kuvings opravdu jednoduchá. Smícháte mléčnou bakterii s mlékem a na ovládacím panelu vyberete příslušnou volbu. O nic dalšího se starat nemusíte.
Spolu s přístrojem dostanete také syřidlo Kuvings s jehož pomocí z mléka vytvoříte krásně nadýchaný domácí čerstvý sýr. Přidejte bylinky nebo smetanu a vytvořte třeba domácí "Cottage". Takto připravený produkt obsahuje sedmkrát více bílkovin a pětkrát více vápníku než mléko. Pro kosti a zdravý celkový růst dětí je to ideální svačinka. Stačí přidat zeleninu, ořechy a nebo dokonce ovoce a pochutná si celá vaše rodina.
Vyrobte si domácí ocet plný chuti a výživných látek. S Fermentorem je to snadné, z obyčejného octu v kombinaci s cukrem a ovocem či zeleninou vytvoříte lahodný základ pro studenou i teplou kuchyni. Ochucujte, konzervujte a nebo uzdravujte podle libosti.
Celý rok si užívejte chuť sezónních potravin v podobě "čalamády", například jako přílohy k masu nebo prostě jen tak. Nyní můžete připravit kvašenou, kysanou nebo nakládanou zeleninu mnohem rychleji a v množství, které opravdu spotřebujete.
Tak i na ten alkohol se nakonec dostalo. Ale nebojte, ovocné víno, které s pomocí tohoto přístroje připravíte, nemá nic společného s domácí slivovicí. I když tu si spolu s ovocem můžete samozřejmě do směsi také přidat, je to jen na vás jaký druh alkoholu použijete. Základem je však ovoce a víno z něj vytvořené vás v létě osvěží a v zimě krásně zahřeje.
Tenhle svěží nápoj má lehce kyselou chuť a snadno ho vytvoříte ze zralých rynglí a trochy alkoholu. Aby byla zachována původní jedinečná chuť rynglí, použijte k výrobě vína nápoj sodžu. Ta chuť vás dostane z každého splínu.
Na výrobu potřebujete: 500 g rynglí 500 ml sodžu 250 g cukru
Postup: 1. Ryngle odpeckujte a důkladně opláchněte. 2. Cukr nechte rozpustit v sodžu či jiném 20% alkoholu a poté přidejte ryngle. 3. Sestavte nádobu s víkem a pomocí úchytu uzavřete otočením ve směru hodinových ručiček. Vložte nádobu dovnitř fermentoru. 4. Pro volbu "Nakládaná zelenina" stiskněte tlačítko Menu čtyřikrát. Časování se vypne po 3 sekundách a fermentování začíná. Po 72 hodinách bude proces fermentace ukončen.
VÝROBNÍK SÝRU, JOGURTU A FERMENTOR KUVINGS je chytrý elektrický spotřebič, který usnadňuje a automatizuje proces fermentace / kvašení potravin.
Díky vestavěné elektronice, která hlídá správný čas i teplotu, je vše mimořádně snadné a bezobslužné.
Fermentor Kuvings je naprostou novinkou pro domácí gastronomii a přináší veškeré výhody fermentovaných potravin snadno a v nejpřirozenější formě až na váš stůl.
Veškeré použité materiály jsou schváleny pro použití s potravinami, plasty jsou BPA Free, ovládání je velmi intuitivní a čištění mimořádně snadné. Vyzkoušejte výrobník sýru, jogurtu a fermentor Kuvings ve své kuchyni a stane se z něj nový nepostradatelný člen vaší rodiny a preventivní domácí lékař, který díky zdravým potravinám plným přirozených kultur, živých enzymů a koncentrovaných výživných látek bude trvale pečovat o zdraví celé vaší rodiny.
Kvašení či fermentace je proces přeměny organických látek (nejčastěji sacharidů), při němž za účasti mikroorganismů a jejich enzymů vznikají jiné látky. Kvašení má zásadní význam pro potravinářství, ať se jedná o kvašení alkoholové, octové nebo mléčné, o kvašení těsta, piva, vína, jogurtu nebo sýra. Kromě toho se kvašením konzervují potraviny (kysané zelí, okurky atd.).
Domácí fermentované jídlo z čerstvých surovin je lahodné a mimořádně zdravé! Proč je nemít každý den? S výrobníkem sýru, jogurtu a fermentorem Kuvings vše připravíte jednoduše stiskem jediného tlačítka!
Součástí balení je:
Záruka | 24 měsíců |
Partnumber | 418736 |
Další parametry | |
Objem jogurtovače | 2 l |
Příkon jogurtovače | 44 W |
Ano | |
Rozměry výrobku | |
Šířka výrobku | 18.0 cm |
Výška výrobku | 20.0 cm |
Hloubka výrobku | 18.0 cm |
Hmotnost výrobku | 1.5 kg |
Rozměry balení | |
Šířka balení | 32.0 cm |
Výška balení | 23.0 cm |
Hloubka balení | 20.0 cm |
Hmotnost balení | 2.4 kg |