KitchenAid 5KCM0802EOB, černá
Přemýšlíte o koupi kávovaru na přelévanou kávu, ale nevíte, jaký model vybrat? Zkuste vsadit na osvědčenou kvalitu a pořiďte si tento model od celosvětově známé americké firmy KitchenAid. Kávovar na první pohled upoutá pozornost svým jedinečným retro designem, který se v průběhu let stal poznávacím znakem tohoto výrobce. Tělo je vyrobeno z odolného ale lehkého lakovaného plastu a je doplněno o několik vkusných chromovaných doplňků, které dodávají kávovaru luxusní vzhled.
Vylepšená technologie přípravy kávy
U tradičního způsobu překapávané kávy vody se naplní košík s kávou a následně postupně vlastní vahou prokapává do konvice nebo šálku. Princip přelévané kávy ale používá zdokonalený proces, který kombinuje tento tradiční způsob s modernějším tlakovým procesem přípravy. Káva je i zde umístěna v košíku, ale místo samovolného odkapávání skrz ni protéká souvislý proud horké vody, což zabraňuje znehodnocení chuti připálením mletých zrn, jak se tomu může dít u kávy překapávané.
Promyšlená konstrukce
Zásobník vody je umístěn v horní části kávovaru, což minimalizuje zbytečné tepelné ztráty způsobené přečerpáváním vody. Pod konvicí na kávu je navíc umístěna ohřívací plotýnka, takže vaše káva bude vždy optimálně teplá. To ovšem není jediné chytré konstrukční řešení. Kávovar také umí například zvolit počet šálků, pro které chcete kávu připravit, takže se vám nemůže stát, že by vám v konvici zbyla nepotřebná káva a nebo jí naopak byl nedostatek.
Dopřejte si lahodnou kávu pouhým stiskem tlačítka!
Certifikace SCAA
Kávovar splňuje zlatý standard americké asociace Specialty Coffee Association of America.
Informační displej
V pravé horní části přístroje se nachází praktický informační displej, který poskytuje přehled o aktuálně prováděných činnostech a aktivních nastaveních, jako je například zvolený počet šálků.
Zdokonalený proces přípravy
Káva je připravována podobně jako u klasického překapávaného způsobu, ale s tím rozdílem, že místo samovolného prokapávání je voda jemným, ale stálým, proudem hnána skrz košík s mletou kávou. Díky tomu je proces rychlejší a káva nemá připálenou pachuť.
Precizní ohřev
Horká voda na přípravu kávy je ohřívána pomocí elektronického termostatu na teplotu v rozmezí 92 – 95 °C. To je totiž přesná hodnota teploty ideální pro přípravu kávy, jen o několik stupňů vyšší by se už negativně podepsala na kvalitě nápoje.